Kontakt os for et uforpligtende konsulentbesøg
Tlf.: 20 28 34 66
Mail: a-1electronic@mail.dk

Sådan fungerer en varmepumpe

Princippet er det samme for alle typer luft til vand-varmepumper: Man henter energi fra omgivelserne, energien optages og den udnyttes i et varmesystem ved hjælp af trykforskellen.

​En varmepumpe henter energi fra omgivelserne. Fordi væsken (kølemediet), som cirkulerer i varmepumpen, har en lavere temperatur end omgivelserne, vil den kunne overføre varmeenergi fra omgivelserne til varmepumpen. Den afgiver varme ved, at temperaturen i veksleren er højere end i varmesystemet i boligen.

​En kompressor sørger for, at der er lavtryk og lav temperatur, når den henter energi, og højtryk og høj temperatur, når den afgiver energi.

Ved varmeoptaget koger kølemediet og bliver til damp/gas. Ved varmeafgivelse går gassen igen over til væske.
​Tilstrækkelig med varme i den kolde tid

Varmepumpens evne til at overføre energi fra en lav udendørs temperatur til en høj temperatur i varmeveksleren gør, at den ved en udendørstemperatur på -15 grader stadig kan udnytte luften som energikilde til opvarmning af boligen og varmt brugsvand.

Varmepumpetype: ON/OF eller Inverter

I en ON/OF-varmepumpe kører kompressoren 100 % belastning, når den kører. Når temperaturen er opnået, stopper den, indtil der igen bliver kaldt på varme eller kulde, hvorefter den igen kører med 100 % belastning.

​I en inverter-varmepumpe kører kompressoren hele tiden, dog kører den yderst sjældent 100 % men typisk under 50 %. Jo lavere hastighed, kompressoren kører med, jo højere virkningsgrad har den. Anlæggets styring afstemmer hastigheden med varmebehovet inde i boligen, således at den varme, der bliver produceret, passer til varmebehovet her og nu inde i boligen.​​

Firmainformation
A-1 Electronic 
CVR: 25 31 12 48
Kontakt os
Telefon: 20 28 34 66
a-1electronic@mail.dk
Adresse
Nedermarken 36
8850 Bjerringbro
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk